Ing. Miroslav JAROŠ, člen Rady Plzeňského kraje pro oblast dopravy

10. ledna 2005 14:51, aktualizováno 13:51, Ing. Milan Kozel

 

Narodil se 13.12.1961 v Plzni na Slovanech. Na základní školu chodil v Radnicích, poté absolvoval plzeňskou stavební průmyslovku a následně stavební fakultu ČVUT v Praze, obor pozemní stavby. Od ukončení studia se věnuje projektování a přípravě staveb. Od roku 1990 soukromě podniká.

V roce 1991 byl zakládajícím členem ODS v Radnicích, od roku 2001 byl místopředsedou regionální rady a v roce 2004 byl zvolen předsedou oblastního sdružení Rokycany. V komunálních volbách v roce 1998 byl zvolen do městského zastupitelstva v Radnicích, kde pracuje dosud jako předseda komise stavební a ŽP. V roce 2000 byl zvolen do zastupitelstva Plzeňského kraje, kde byl předsedou dopravní komise.

Bydlí s rodinou – manželkou Ivetou, která je ekonomkou, dcerou Adrianou a synem Michalem - v Radnicích. Pracovní vytížení vyvažuje především klidnými, rodinnými víkendy. Vzhledem k profesi má velmi blízko k památkám a historii staveb, mezi jeho záliby patří také ekologie a ochrana životního prostředí. Obě záliby spojil a spolu s přáteli z Českého svazu ochránců přírody se podílel na záchraně radnické synagogy, v níž je dnes zřízeno Ekocentrum. Jeho další zálibou je ochotnické divadlo, kterému se věnuje, nyní jen pasivně, v jednom z nejstarších divadelních spolků u nás – v Radnicích se totiž divadlo hraje nepřetržitě již od roku 1850.