Setkání se zástupci Asociace hotelů a restaurací

obrazek
23. července 2009 10:57, aktualizováno 09:57,
Představitelé Asociace hotelů a restaurací o.s.  - generální manažer Libor Hájek z Parkhotelu Plzeň a generální sekretář Asociace hotelů o.s. a restaurací Václav Stárek - informovali Miladu Emmerovou o aktivitách, které v současné době v České republice preferují.

 

Dokončují se přípravy nové verze Oficiální jednotné klasifikace ubytovacích zařízení, která vejde v platnost rokem 2010. Byla doplněná o některé z prvků, které si žádá trh i postupný proces harmonizace našeho národního systému s klasifikacemi ostatních zemí EU.

 

Současně oba představitelé informovali o další snaze k vylepšení podmínek cestovního ruchu v ČR, a to s iniciativou pod názvem „Ochutnejte Českou republiku„. Jde o zavádění krajových receptů a jídel podle určitých tradic, tj. i jídla z minulého století, resp. i za doby existence Rakouska-Uherska. V této souvislosti hejtmanka Plzeňského kraje doporučila autorku mnoha kuchařek z našeho kraje, která má připravený rukopis dalšího díla mezinárodního významu s okouzlujícími fotografiemi zhotovených jídel, dezertů a moučníků při použití dobového nádobí, např. secesního typu. Mimo jiné je toto dílo připravováno k překladu do různých jazyků, a to především našich sousedů.

 

V souvislosti s cestovním ruchem zástupci Asociace hotelů a restaurací ČR a hejtmanka Plzeňského kraje společně konstatovali, že současná ekonomická krize a krach některých klíčových cestovních kanceláří obrátí pozornost našich občanů právě na služby ve vnitrozemí. To by si měli uvědomit všichni ti, kteří tyto služby poskytují do současnosti a snažit se o jejich oživení anebo spojení s cílenou trasou apod.