Vítězům soutěže Stavba roku gratulovala hejtmanka Milada Emmerová

obrazek
27. května 2010 14:39, aktualizováno 13:39,

Dne 20.5.2010 byly v Měšťanské besedě v Plzni uděleny tituly v soutěži Stavba roku Plzeňského kraje. Vítězům gratulovala také hejtmanka Milada Emmerová, která nad soutěží převzala záštitu. Ocenění se udílela za novostavbu, rekonstrukci a sportovní a volnočasovou stavbu.
V letošním roce se do soutěže přihlásilo 34 staveb, což je o 5 více než v loňském roce. Kromě vysokého počtu přihlášených staveb je dalším pozitivním zjištěním i čtrnáct staveb, které přihlásily města a obce Plzeňského kraje. Ostatními přihlašovateli jsou pak stavební firmy, projektanti nebo soukromí investoři. Nominací na titul Stavba roku Plzeňského kraje se dočkalo 18 staveb.
7. ročník veřejné soutěže vyhlásil Plzeňský kraj a město Plzeň, poprvé v historii soutěže se odborným garantem stala Okresní hospodářská komora Plzeňsko.
Slavnostního udílení cen se zúčastnilo více než 150 pozvaných hostů, mezi kterými nechyběli čelní představitelé Plzeňského kraje.
Za rok 2009 byl udělen titul Stavba roku Plzeňského kraje ve třech kategoriích – novostavby, rekonstrukce a sportovní a volnočasové stavby. Porota se dále rozhodla udělit jedno zvláštní ocenění a dvě čestná uznání.

Zvláštní ocenění za tvůrčí řešení a invenci interiéru získala rekonstrukce budovy GALERIE 13 v Plzni, kterou přihlásila Západočeská galerie.

Čestné uznání v kategorii novostavby získalo AUTOCENTRUM JAN ŠMUCLER – AUTO A MOTOSALON, které bylo přihlášeno spol. Daněk Design s.r.o.  a v kategorii rekonstrukce budov pak APARTMÁNY BAŠTA v Sušici, které přihlásil ing. Pavel Kratochvíl.

Výsledky soutěže najdete v příloze.

                    

hejtmanka M.Emmerová gratuluje Pavlovi Boříkovi

předseda odborné poroty Miloslav Michalec předal cenu ing. Tomášovi Míčkovi

Milada Emmerová ,Václav Šlajs, Ivo Grüner

 

Soubory ke stažení