2. mezinárodní jednání v rámci projektu Partnerství Comenius Regio

obrazek
23. ledna 2013 08:22, aktualizováno 06. února 2013 20:08, Bc. Hana Dadučová

Ve dnech 12. až 16. prosince 2012 se v Plzeňském kraji konalo 2. mezinárodní setkání, které navázalo na předchozí pracovní jednání na Krétě. Pro osmičlennou delegaci z Kréty připravilo oddělení mládeže a sportu Odboru školství, mládeže a sportu Krajského úřadu Plzeňského kraje bohatý program plný překvapení. Během necelých čtyř dnů si Kréťané prohlédli nejen západočeskou metropoli, ale také památky v přilehlém okolí.

Za doprovodu vedoucí odboru JUDr. Jaroslavy Havlíčkové navštívili rovněž další partnery projektu – SOŠ a SOU v Horšovském Týně a DDM v Horažďovicích. Zatímco v horšovskotýnské škole měli mimo jiné možnost ochutnat typické české pokrmy přímo ve školním penzionu, v horažďovickém domu dětí a mládeže si v rámci tvořivého kroužku společně s dětmi vyzkoušeli výrobu motaných svíček ze včelího vosku a ruční malování svícnů. Největší atrakcí však byl pro řecké hosty sníh, který někteří z nich viděli poprvé v životě a upřímně se z něho radovali.

Zásluhou členů projektového týmu a kolegů ze zapojených organizací probíhalo celé setkání v příjemné přátelské atmosféře, za což jim patří velký dík.