Dětský den v Domažlické nemocnici navštívilo osm stovek dětí

obrazek
06. června 2019 15:34, aktualizováno 14:34, Mgr. René Zeithaml

U příležitosti Mezinárodního dne dětí uspořádala Domažlická nemocnice akci pro školáky i předškoláky z Domažlic i okolí Den dětí. Ve středu 5. června 2019 se v nemocničním parku dozvěděli zajímavosti o poskytování první pomoci, seznámili se s prací zdravotníků či hasičů, s riziky úrazů v letních měsících a měli možnost soutěžit o tašky s dárky. Od 8 do 17 hodin si do areálu našlo cestu přes osm stovek dětí a téměř tři stovky učitelů, vychovatelů i rodičů včetně radní Plzeňského kraje pro zdravotnictví Mileny Stárkové.

Oproti loňsku, kdy jsme akci dělali poprvé a hned předčila naše očekávání, byla ta letošní i podle reakcí dětí zase o kus zajímavějšíí. I díky partnerům přibylo atrakcí, program byl o něco delší, počasí nám přálo. Kartičky k zapisování soutěžních aktivit a úkolů si vyzvedlo 812 dětí a rozdali jsme i menším dětem, které ještě nemohly soutěžit, téměř 850 dárkových tašek," říká ředitel Domažlické nemocnice Petr Hubáček.

Akce byla zaměřena, jak jinak, na zdraví dětí a prevenci. „Chtěli jsme představit nemocnici trochu v jiné podobě a ukázat, že lékaři i sestřičky jsou na jejich straně a mají vždy snahu jim pomoci. Hlavně malé děti mají totiž obvykle trochu strach ze zdravotníků a obecně bílých plášťů," vysvětluje hlavní sestra Jana Boučková. Děti se dále dozvěděly o nejčastějších letních dětských úrazech a jak v případě nutnosti zavolat pomoc nebo poskytnou první ošetření. Řadu věcí si mohly i samy vyzkoušet.

Ukázky předvedly i přizvané složky integrovaného záchranného systému. Pro všechny účastníky bylo k dispozici ovoce a nápoje. Přípravu a akci zajišťovalo 90 lidí a různou formou podpory pomohlo 38 sponzorů. „Všem jim nesmírně děkujeme a těšíme se, že třeba i s jejich pomocí někdy podobnou akcii opět zopakujeme," dodal Petr Hubáček.

Fotogalerie: