Hejtman předal ceny za společenskou odpovědnost

obrazek
24. února 2014 16:49, aktualizováno 25. února 2014 07:55, Mgr. René Zeithaml

Cenu hejtmana Plzeňského kraje za společenskou odpovědnost pro rok 2013 obdržely 24. února 2014 společnosti Plzeňský Prazdroj a První chodská, ve veřejném sektoru pak Městský ústav sociálních služeb města Plzně. Přihlášku do soutěže podaly téměř dvě desítky subjektů z podnikatelského i veřejného sektoru.  

Vítězové jednotlivých kategorií dnes z rukou hejtmana Václava Šlajse převzali certifikát potvrzující, že se jedná o "společensky odpovědnou firmu" a také malé umělecké dílo vytvořené dětmi v denním stacionáři Človíček.

Počet organizací, které se aktivně zapojily do prvního ročníku soutěže, nás velmi potěšil. Potvrzuje se, že zde působí celá řada organizací, které věnují zvýšenou pozornost etice, pečují o své zaměstnance, udržují s nimi dobré vztahy, snaží se zmírňovat negativní dopady na životní prostředí a přispívají na podporu regionu, v němž podnikají," uvedl hejtman Václav Šlajs.

Ocenění získaly vždy tři nejlepší firmy v dané kategorii. Vyhlašovány byly kategorie: Veřejný sektor, Podnikatelský sektor – organizace nad 250 zaměstnanců a Podnikatelský sektor – organizace do 250 zaměstnanců.

Veřejný sektor:

   1. místo: Městský ústav sociálních služeb města Plzně

   2. místo: Bolevecká základní škola Plzeň

   3. místo: Domovinka – sociální služby, o.p.s.
 

Podnikatelský sektor – organizace nad 250 zaměstnanců

   1. místo: Plzeňský Prazdroj, a.s.

   2. místo: Škoda JS, a.s.

   3. místo: Lasselsberger, s.r.o.
 

Podnikatelský sektor – organizace do 250 zaměstnanců

   1. místo: První chodská, s.r.o.

   2. místo: Moore Stephens, s.r.o.

   3. místo: Edolo, s.r.o.
 

Jednalo se o první ročník soutěže, kterou vyhlašoval Plzeňský kraj ve spolupráci s Asociací společenské odpovědnosti (A-CSR), Radou kvality ČR a Regionální hospodářskou komorou Plzeňského kraje. Do soutěže se mohly přihlásit jak podnikatelské subjekty, tak organizace veřejného sektoru.

Cílem soutěže bylo ocenit organizace působící na území Plzeňského kraje, které jsou aktivní na poli společenské odpovědnosti a iniciovat u organizací zájem o principy společenské odpovědnosti, charakterizované především zvýšenou pozorností problematice životního prostředí a sociální odpovědnosti.