Pěšky Evropským regionem Dunaj - Vltava

obrazek
22. března 2019 08:26, aktualizováno 25. března 2019 13:16, Bc. Veronika Jirková

Jednotlivé trasy vás zavedou k pohádkovému hradu Kašperk, k oboře Wildpark Walderlebnisbühne v Horní Falci nebo třeba k vrcholu hornorakouské hory Kleiner Pyhrgas. Trasy o celkové délce 430 kilometrů jsou přehledně rozděleny podle obtížnosti, vyberou si rodiny s dětmi i nároční turisté. Každý z dvaceti osmi výletů obsahuje krátký popis cesty doplněný mapou s vyznačeným okruhem a výškovým profilem. Nechybí ani označení turisticky atraktivních míst. Vybraný okruh si lze stáhnout také prostřednictvím QR-kódu.

Průvodce pro pěší ERDV je volně ke stažení na webu www.evropskyregion.cz nebo v tištěné verzi zdarma v Regionálním infocentru Plzeňského kraje a Bavorska na náměstí Republiky v Plzni.

O Evropském regionu Dunaj - Vltava
V roce 2012 založený Evropský region Dunaj - Vltava je pracovní společenství partnerských regionů - Plzeňského kraje, Jihočeského kraje, Kraje Vysočina, Horního Rakouska, dolnorakouského Mostviertelu a Waldviertelu, Dolního Bavorska s Altöttingem a Horní Falce. Více informací je k dispozici na stránkách www.evropskyregion.cz.