Plzeňský kraj a Bavorsko mají společné infocentrum

obrazek
06. září 2016 15:11, aktualizováno 07. září 2016 14:19, Mgr. René Zeithaml

Kde v Plzeňském kraji najdete například vyhlídková místa či zajímavé památky? Kam vyrazit s dětmi na víkend? Kudy vedou v našem regionu cyklostezky? Kde se v Bavorsku dobře najíst a pobavit? Kam si vyšlápnout na túru do kopců? Na tyto a mnoho dalších otázek najdou odpověď návštěvníci Regionálního informačního centra Plzeňského kraje a Bavorska, které nově funguje na náměstí Republiky v Plzni vedle Domu knihy.

Kancelář infocentra slouží k prezentaci Plzeňského kraje a Bavorska, ale prostor zde mají také obce, aby přilákaly návštěvníky na nejrůznější kulturní akce, památky či zajímavosti. Kromě tradiční nabídky letáků, brožur, propagačních materiálů, map a cyklomap, průvodců a prezentačních materiálů obcí zde mohou návštěvníci zdarma využít tablet s internetovým připojením a vyhledat si sami například tip na výlet po okolí nebo aktuální kulturní akci.

„Nebližším partnerem Plzeňského kraje na druhé straně hranice je Bavorsko, proto ve společném centru zájemci dostanou informace o kulturním, sportovním, turistickém i gastronomickém vyžití u našich sousedů v Bavorsku," říká vedoucí kanceláře hejtmana Klára Brabcová. Informační centrum Bavorska se přestěhovalo z prostor v Martinské ulici v Plzni právě do společných prostor s Plzeňským krajem na náměstí Republiky, kde zároveň sídlí také Kancelář mezinárodních vztahů Krajského úřadu Plzeňského kraje.

Regionální informační centrum Plzeňského kraje a Bavorska najdou návštěvníci na náměstí Republiky v Plzni vedle Domu knihy u pasáže NAVA (zastávka tramvají č. 1 a 2). Otevřeno je každý všední den od 8:30 do 17:00 hodin.

Fotogalerie: