Regionální infocentrum se připojilo k Evropskému dni jazyků

obrazek
04. října 2016 09:56, aktualizováno 08:56, Mgr. René Zeithaml

Kam pojedu, když budu chtít ochutnat Norimberské perníčky, Švarcvaldský dort, koblihu "Berliner", Mnichovské pivo, frankfurtský párek, Drážďanskou štolu, marcipán z Lübecku nebo Lipské "Allerlei"? Kde přesně leží Frankfurt, Mohuč, Cáchy .... a jsou Stuttgart a Štrasburk ještě v Německu? Všechny tyhle otázky se řešily 26. září 2016 v Regionálním infocentru Plzeňského kraje a Bavorska, které se vedle dalších institucí letos připojilo k Evropskému dni jazyků pořádaného Evropským domem Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje.

Ideou akce, která probíhala v centru Plzně, bylo hravou formou přiblížit různé jazyky a motivovat tak studenty a žáky začít se učit novou cizí řeč, či prohloubit znalosti v těch, se kterými již začaly.

Dvou a půl hodinové městské hry s 9 interaktivními stanicemi, které byly obsahově připraveny ve spolupráci s Europe Direct Plzeň, Eurocentrem Plzeň, Koordinačním centrem česko-německých výměn mládeže - Tandem a dalšími partnery, se zúčastnilo 400 žáků nejen z plzeňských škol. Studenty na cestě městem doprovázeli dobrovolníci Evropského hlavního města kultury. Start a cíl městské hry tvořil Evropský dům na náměstí Republiky. Motto letošního ročníku znělo: "Jazyky hravě".

Fotogalerie: