Seminář ke stavebnímu zákonu

obrazek
28. ledna 2016 11:01, aktualizováno 10:01, Bc. Josef Velíšek

Dne 21. ledna 2016 upořádal Karlovarský kraj ve spolupráci s Plzeňským krajem a především s Ministerstvem pro místní rozvoj ČR seminář k výkladu stavebního zákona a jeho prováděcích předpisů. Seminář se uskutečnil v Chebu a byl určen pro pořizovatele a zpracovatele působící na území obou pořádajících krajů.

Výklad provedl sám ředitel odboru územního plánování na MMR, Ing. Tomáš Sklenář. Kromě vlivu novely stavebního zákona účinné od 1. dubna 2015 se věnoval i problematice pořizování změn územních plánů i regulačních plánů, dále byla představena možnost financovat pořízení územních plánů či územních studií za finanční podpory ze strany Evropských fondů - IROP, i národních zdrojů MMR pro nadcházející období. Z metodického hlediska se Ing. Sklenář věnoval návodu, jak se vyvarovat chybám při pořizování ÚPD a také představil nejnovější soudní judikatury vč. navazujících stanovisek OÚP MMR.

Prezentaci k semináři naleznete v příloze.

Děkujeme za účast přítomným pořizovatelům i zpracovatelům územních plánů a věříme, že nabyté informace využijete při územně plánovací činnosti.

Soubory ke stažení