Výsledky krajského kola soutěže Zlatý erb a Junior erb 2013

obrazek
19. března 2013 18:18, aktualizováno 20. března 2013 10:08, Mgr. René Zeithaml

Na Krajském úřadě Plzeňského kraje byly 19. března 2013 vyhlášeny výsledky krajského kola soutěže Zlatý erb 2013 a nově také Junior erb 2013.

Ceny vítězům 10. ročníku krajského kola soutěže Zlatý erb 2013 o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí byly předány na slavnostním ceremoniálu na Krajském úřadě Plzeňského kraje v Plzni za účasti náměstka hejtmana Plzeňského kraje pro oblast regionálního rozvoje, fondy EU a informatiku Ivo Grünera. Zároveň byly vyhlášeni i vítězové prvního ročníku soutěže určené mladým lidem do 18 let Junior erb 2013.

Výsledky krajského kola Zlatý erb 2013 (podle kategorií):

Cena veřejnosti

           Čížkov

Nejlepší elektronická služba

1. místo: Hartmanice

2. místo: Prádlo

3. místo: Rokycany

Nejlepší webová stránka obce

1. místo: Čížkov

2. místo: Řenče

3. místo: Prádlo

Nejlepší webová stránka města

1. místo: Rokycany

2. místo: Blovice

3. místo: Bělá nad Radbuzou


Vítězové krajského kola Zlatého erbu 2013

Výsledky krajského kola Junior erb 2013:

1. místo - http://radochovy.webnode.cz, tým: Ing. Petra Sudová, Ivana Francová, Iveta Strejcová, Tomáš Partingl  

2. místo - http://sskralovice.cz, autor Václav Jícha

3. místo - http://zsledce.9e.cz, autor Matěj Weber


Vítězové krajského kola Junior erbu 2013

Fotogalerie:

            

Krajská kola probíhají během března 2013.
Vítězové jednotlivých kategorií Zlatého erbu 2013 postupují do celostátního kola. Slavnostní vyhlášení výsledků celostátního kola proběhne 8. dubna 2013 v Hradci Králové v průběhu konference ISSS.
Vyhodnocení republikových vítězů Junior erbu 2013 proběhne 23. března 2013 na konferenci Junior Internet v Praze. Vítězové budou dále oceněni během konference Internet ve státní správě a samosprávě ve dnech 8. až 9. dubna 2013 v Hradci Králové.

Zlatý erb je soutěž o nejlepší webové stránky a elektronické služby měst a obcí. Letos vyhlásilo Sdružení Zlatý erb již jubilejní 15. ročník.
Smysl soutěže Zlatý erb spočívá nejen ve vlastním srovnání webů měst a obcí, ale poskytuje také jejich webmasterům a provozovatelům užitečné informace a hodnocení pro další zlepšování.
Soutěž Zlatý erb je organizována v krajských kolech a v navazujícím celostátním kole.
Krajská kola vyhlašují kraje ČR. Soutěž je pořádána ve spolupráci se Svazem měst a obcí ČR, sdružením Český zavináč, portálem Města a obce online a konferencí ISSS.
Kraje sestavují odbornou porotu, která hodnotí webové stránky a elektronické služby svých měst a obcí. V krajských kolech se hodnotí tzv. povinně zveřejňované informace, kvalita úřední desky podle správního řádu, rozsah zveřejněných dalších informací, názornost ovládání webu, navigace a přehlednost stránky, výtvarné zpracování a bezbariérová přístupnost.
Hlavní ceny v krajském i celostátním kole jsou uděleny v kategoriích:
   - nejlepší webové stránky města
   - nejlepší webové stránky obce
   - nejlepší elektronická služba
Zlatý erb byl oceněn jako finalista světové soutěže Stockholm Challenge Award a jako vítěz soutěže Český zavináč 2011.

Junior erb je soutěž pro mladé lidi do 18 let, kteří se aktivně zajímají o internet a tvorbu webových stránek spojených s určitou obcí, městem, městskou částí, regionem apod, například webové stránky obce, města, stránky školy, sportovního oddílu, sdružení, webové stránky týkající se nějakým způsobem určitého regionu či nějaké místní pamětihodnosti. Do letošní soutěže se mohli zapojit jak jednotlivci, tak týmy, kde 2/3 týmu a přihlašovatel musí být mladší 19 let (datum narození po 23. březnu 1994). Přihlásit se mohou i školní třídy, které vytvářejí podobné projekty v rámci výuky.
Krajské kolo soutěže Junior Erb 2013 vyhlásil Plzeňský kraj ve spolupráci se Sdružením Český zavináč.