Žádost o informace týkající se dotačních programů

27. července 2016 09:46, aktualizováno 08:46, Mgr. Gabriela Petrášová

Dne 30. 6. 2016 byla Krajskému úřadu Plzeňského kraje (dále jen „KÚPK“) doručena žádost o poskytnutí informací dle zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, kterou byly požadovány informace vztahující se k dotačním programům Plzeňského kraje formou seznamu.

Odpověď:

Podle ustanovení § 6 odst. 1 zákona č. 106/1999 Sb., o svobodném přístupu k informacím, ve znění pozdějších předpisů, „Pokud žádost o poskytnutí informace směřuje k poskytnutí zveřejněné informace, může povinný subjekt co nejdříve, nejpozději však do sedmi dnů, místo poskytnutí informace sdělit žadateli údaje umožňující vyhledání a získání zveřejněné informace, zejména odkaz na internetovou stránku, kde se informace nachází.

Jako zdroj informací o poskytnutých dotacích v jednoduché a přehledné formě slouží dotační portál Plzeňského kraje, který zároveň slouží k podávání žádostí o finanční podporu veřejně prospěšných projektů. Z tohoto důvodu KÚPK odkázal na internetovou stránku, na které jsou požadované informace zveřejněny - http://dotace.plzensky-kraj.cz/verejnost.