Hejtmanka Milada Emmerová přijala představitele Obchodního zastupitelství Ruské federace v ČR

obrazek
29. července 2010 11:21, aktualizováno 10:21,

Hejtmanka Plzeňského kraje Milada Emmerová přijala spolu s předsedou Krajské hospodářské komory Plzeňského kraje Zdeňkem Mužíkem na krajském úřadu představitele Obchodního zastupitelství Ruské federace v České republice.

Cílem setkání bylo navázání a prohloubení vzájemné spolupráce v oblasti výzkumu, průmyslu, obchodu, služeb a cestovního ruchu mezi českými a ruskými podnikatelskými subjekty i napomoci rozvoji vztahů mezi krajem a regiony v Rusku.

Předseda Krajské hospodářské komory PK přislíbil předání konkrétních kontaktů na podnikatelské subjekty v Plzeňském kraji, které budou mít zájem o bilaterální spolupráci, zároveň požádal ruské partnery o sdělení oborů, ve kterých mají ruské firmy o spolupráci s českými podnikateli zájem.

Tématem rozhovoru byly i společné problémy v oblasti rozvoje průmyslu, obchodu a služeb. Hejtmanka Milada Emmerová seznámila představitele obchodního zastupitelství se vznikem a činností Rady hospodářské a sociální dohody Plzeňského kraje, která se zabývá řešením problémů v těchto oblastech.

Diskuse se v závěru zaměřovala na možnou spolupráci v cestovního ruchu a na výměnné pobytu studentů ve spolupráci s univerzitou a lékařskou fakultou UK v Plzni.

 

       

Představitel Obchodního zastupitelství Ruské federace v České republice obchodní rada Alexander Turov a ředitel zastupitelství Atomstrojexportu v ČR Eugeny N. Rodin

 

Společné jednání

 

        

Alexander Turov při zápisu do pamětní kniky Plzeňského kraje

 

        

Závěr přátelského setkání a předání drobných darů