Hejtmanka Plzeňského kraje Milada Emmerová pokřtila knihu Svědectví pamětníků druhé světové války

obrazek
28. dubna 2010 10:44, aktualizováno 09:44, Mgr. René Zeithaml

Hejtmanka Plzeňského kraje Milada Emmerová pokřtila 27. dubna 2010 společně s Josefem Kejhou v sále Zastupitelstva na Krajském úřadu Plzeňského kraje knihu Svědectví pamětníků druhé světové války.
Kniha v 37 příbězích přináší autentické vzpomínky účastníků druhé světové války žijících na území Plzeňského kraje. Najdeme v ní originální fotografie z konce války včetně dobových i současných fotografií vzpomínajících.
S myšlenkou vydat tuto knihu přišla hejtmanka Plzeňského kraje Milada Emmerová. „Je nejvyšší doba vydat takovouto knihu, nejen v souvislosti s letošním 65. výročím osvobození“, uvedla. V létě loňského roku v médiích vyzvala Milada Emmerová účastníky druhé světové války, aby se podělili o své válečné vzpomínky. Nejzajímavější příběhy zpracoval redaktor Josef Kejha.
Kniha vznikla během pěti měsíců. „S autory jednotlivých příběhů bylo třeba se několikrát osobně sejít. V tak krátkém termínu to bylo velice náročné a zároveň nesmírně zajímavé“, dodává Josef Kejha.
Kniha bude v počtu deseti výtisků věnována základním a středním školám v Plzeňském kraji. Zájemci si ji mohou také zakoupit v knihkupectvích napojených na distribuci společnosti Nava.

Projev hejtmanky ze slavnostního křtu najdete zde.

    

Knihu Svědectví pamětníků druhé světové války křtila hejtmanka PK Milada Emmerová společně s redaktorem knihy Josefem Kejhou

 

Všichni zúčastnění autoři příspěvků v knize Svědectví druhé světové války se společně vyfotili s Miladou Emmerovou a Josefem Kejhou

 

Obal knihy Svědectví pamětníků druhé světové války