Ivo Grüner přijal delegaci z francouzského departmantu Charentte

20. dubna 2009 09:15, aktualizováno 08:15, Ing. Milan Kozel

V pátek 17. dubna přijal náměstek hejtmanky Plzeňského kraje Ivo Grüner delegaci z francouzského departmantu Charentte a LAG Země Ruffec (obdoba místní akční skupiny - MAS).

Návštěvu zorganizoval spolu se sdružením obcí Prácheňsko a MAS Pošumaví starosta obce Chanovice Petr Klásek, který se ujal úvodního slova a představil dosavadní spolupráci. Jednalo se ale i o možnostech rozšíření spolupráce, a to zejména v oblastech kultury, cestovního ruchu, evropských fondů, vzdělání a obecně venkovského prostředí.

 

Od úterka 14.4. do pátku 17.4.2009 je na oficiální návštěvě v Plzeňském kraji delegace z Departmentu Charentte a MAS Země Ruffec. Ve dvanáctičlenné delegaci jsou poslanci, starostové měst, president Deparmentu, zástupci vzdělávacích institucí a pracovnice z oblasti cestovní ruchu.

Cílem návštěvy je navázat na spolupráci s Obcí Chanovice, která probíhá od roku 2003. Doposud byla činnost zaměřena na výměnné vzdělávací pobyty mládeže, na záchranu památek na venkově a jazykové vzdělávání. Hlavními partnery jsou Vlastivědné muzeum Klatovy a Střední škola Oselce.

Francouzské straně a MAS Pošumaví se podařilo uspět v pětiletém programu EU Leader, který slouží rozvoji venkova. Jeho využití je určeno pro obce, neziskové organizace, spolky, živnostníky a zemědělce. (Zdroj: Obec Chanovice, starosta Petr Klásek).   

 

 

Starosta Chanovic Petr Klásek představil na úvod setkání historii spolupráce

 

 

Náměstek hejtmanky Ivo Grüner spolu s Miloslavem Michalcem představili Plzeňský kraj

 

 

Diskuse nad mapkami a prospekty francouzské delegace