Návštěva delegace z čínské provincie Zhejiang v Plzeňském kraji

obrazek
18. srpna 2008 15:52, aktualizováno 14:52, Bc. Veronika Jirková

V pátek 15. srpna 2008 přijela na jednodenní návštěvu Plzeňského kraje pětičlenná delegace z čínské provincie Zhejiang vedená vice-guvernérem provincie, panem Chen Jiayuanem. Delegaci přivítal hejtman Plzeňského kraje MUDr. Petr Zimmermann spolu se svým prvním náměstkem MVDr. Václavem Červeným a náměstkyní Mgr. Olgou Kalčíkovou.

Provincie Zhejiang se rozkládá na jihovýchodním pobřeží Číny a patří k nejrozvinutějším regionům země. Hlavním městem je Hangzhou, které je proslavené krásným Západním jezerem, jedním z nejznámějších výletních míst.

Během přátelského rozhovoru obě strany zmínily především zájem o vzájemnou spolupráci na úrovni obchodu, vzdělání a kultury, které by měly v blízké době následovat.  Hejtman také ujistil pana vice-guvernéra, že i po říjnových volbách do krajských zastupitelstev bude kontinuita společného partnerství zachována.

Cílem krátké návštěvy čínské delegace bylo především seznámení se s fungováním našeho sociálního systému. Z tohoto důvodu byla uskutečněna návštěva Úřadu práce v Plzni, kde byli její členové přijati panem JUDr. Rudolfem Tomáškem. Delegace se zajímala o strukturu úřadu, o politiku zaměstnanosti, vývoj míry nezaměstnanosti v Plzeňském kraji, o vyplácení dávek státní sociální podpory a dále také
o působení cizinců na našem trhu práce. Na Krajském úřadě Plzeňského kraje poté odpoledne zhlédli a vyslechli prezentaci Odboru sociálních věcí a zdravotnictví, při které jim vedoucí odboru, Bc. Erika Kunešová, krátce přiblížila jeho působní.

V odpoledních hodinách delegace odjela do Starého Plzence, kde svůj náročný program odlehčila prohlídkou Bohemia Sekt Centra.  

 

 

Podpis vice-guvernéra provincie Zhejiang do pamětní knihy Plzeňského kraje

 

 

 Podpis a věnování v pamětní knize Plzeňského kraje

 

  

  Prohlížení daru věnovaného čínskou delegací

 

 

Prezentace Úřadu práce v Plzni

 

  

  Prezentace Odboru sociálních věcí a zdravotnictví KÚPK

 

 

  Exkurze v Bohemia Sekt Centru