Plzeňský kraj na 4. Czech Street Party v Bruselu

28. června 2010 16:50, aktualizováno 15:50, Ing. Milan Kozel

V pátek 25. června se konala v Bruselu Street Party českých regionů jako prezentace českých krajů a České republiky. Na již 4. ročníku oblíbené akce s českým jídlem, českým pivem a českou hudbou měl svůj stánek také Plzeňský kraj.

Všechny české a moravské regiony nabídly návštěvníkům vedle prezentačních materiálů také regionální speciality. Hlavním lákadlem našeho stánku byly vynikající koláče paní Konopíkové z Krchleb a v Bruselu s nadšením vítaný chleba se škvarkama.

Na stánku Plzeňského kraje se prezentovalo také město Plzeň. Členové týmu připravující kandidaturu města Plzně na Evropské hlavní město kultury 2015 informovali o kandidatuře města a připravovaných projektech. Kandidaturu města podpořilo mnoho sympatizantů zápisem do "knihy podpory".

 

Street Party českých krajů navštívil také náměstek hejtmanky PK Ivo Grüner (první zprava)

 

Stánek Plzeňského kraje

 

Ministr ČR pro evropské záležitosti Juraj Chmiel v rozhovoru s náměstkem hejtmanky Ivo Grünerem a náměstkyní primátora města Plzně Marcelou Krejsovou

 

Krchlebský koláč na stánku Plzeňského kraje...

 

... a jeho spokojení konzumenti

 

Davy návštěvníků Street Party před budovou Stálého zastoupení ČR při EU a tzv. Českým domem, sídlem krajských zastoupení