Plzeňský kraj se představil na Svatováclavském posvícení ve Vídni

obrazek
04. října 2010 11:43, aktualizováno 10:43,

Plzeňský kraj se představil na tradiční reprezentativní akci, pořádané Velvyslanectvím České republiky ve Vídni u příležitosti Dne české státnosti. Svatováclavské posvícení, kterého se dne 30. 9. 2010 zúčastnilo několik stovek krajanů a zvaných zástupců z oblasti cestovního ruchu a gastronomie, hostům nabídlo bohatý kulinářský program. Náš kraj reprezentoval točeným pivem a pivními pochutinami plzeňský minipivovar Purkmistr z Černic, v nabídce byly také výrobky Zpracovny ryb Klatovy a Živnostnice roku 2008 Plzeňského kraje paní Konopíkové z Krchleb.

Hosté se zajímali nejen o gastronomii Plzeňského kraje

K návštěvě stánku Plzeňského kraje vyzval hosty v úvodním projevu na slavnostním zahájení radní pro oblasti investic a majetku Martin Zrzavecký. Kromě ochutnávky vyhlášených Krchlebských koláčů a oceněných uzených pstružích filet z Klatov (oba výrobky se umístily na 1. místě v letošní soutěži Regionální potravina Plzeňského kraje) měli hosté posvícení u stánku možnost dozvědět se o turistických cílech, ubytovacích možnostech či lázeňských kapacitách našeho kraje. Vedoucí odboru regionálního rozvoje Ing. Michalec seznámil pozvanou veřejnost prostřednictvím připravené prezentace s charakteristikou kraje a jeho nejznámějšími pamětihodnostmi.

Plzeňský kraj vídeňským hostům představili radní Plzeňského kraje Martin Zrzavecký (vpravo) a vedoucí odboru regionálního rozvoje Miloslav Michalec

Soubory ke stažení