Veteráni druhé světové války obdrželi pamětní medaile

10. dubna 2010 09:24, aktualizováno 08:24, Ing. Milan Kozel

Pamětní medaile Ruské federace k 65. výročí ukončení II. světové války obdrželi v sobotu 10. dubna na půdě Krajského úřadu Plzeňského kraje veteráni tohoto konfliktu, bojující na ruské frontě a žíjící nyní na území Plzeňského kraje, z rukou konzula Ruské federace v Karlových Varech pana Alexandera Budaeva. Slavnostního aktu se zúčastnila i hejtmanka Plzeňského kraje MUDr. Milada Emmerová a další představitelé kraje i krajského úřadu.

Plzeňský kraj poskytl své prostory pro uskutečnění důstojného aktu na základě domluvy s ruským konzulátem v Karlových Varech, který seznam oceněných připravil ve spolupráci s panem Ing. Ivanem Čiliakem, předsedou jednoty Československé obce legionářské Plzeň, a pplk. Jaroslavem Maršákem z Českého svazu bojovníků za svobodu. Z celkových 26 oceněných se slavnostního předání osobně zúčastnilo téměř 20 veteránů v doprovodu svých rodinných příslušníků a přátel.

 

Zleva: Pplk. Jaroslav Maršák, Český svaz bojovníků za svobodu, Alexander Budaev, konzul Ruské federace v Karlových Varech, hejtmanka Plzeňského kraje Milada Emmerová, Ing. Ivan Čiliak, Československá obec legionářská

 

Předání pamětní medaile

 

Předání pamětní medaile

 

Milada Emmerová v rozhovoru s pplk. Jaroslavem Maršákem