Regionální kolo KOVO Junior 2019 v oboru Obráběč kovů

obrazek
18. března 2019 14:50, aktualizováno 13:50, Petra Olivková

Cech Kovo pořádá každý rok soutěž Kovo Junior v oborech Mechanik seřizovač, Obráběč kovů a Strojní mechanik. Soutěž je tříkolová – školní kolo, regionální kolo a celostátní kolo. SPŠ strojnická a SOŠ prof. Švejcara v Plzni uspořádala 8. 3. 2019 regionální kolo soutěže Kovo Junior 2019 oboru Obráběč kovů. Do celostátního kola postoupili žáci, kteří se umístili na 1. a 2. místě kola regionálního.

Soutěž probíhala dle přiložených propozic a zúčastnilo se jí celkem pět škol, z každé dva žáci. Soutěž se skládala ze dvou částí, které prověřovaly znalosti a odbornost zúčastněných. V první části měli žáci vyrobit součásti dle výkresové dokumentace. V druhé části dostali za úkol měřit předem vyrobené součásti a vyplňovali jednoduchý test. Soutěž proběhla bez protestů zúčastněných. Vítězem se stal Pavel Tyšl ze Střední průmyslové školy Tachov, Světce 1 a na druhém místě skončil František Žďárský ze Střední průmyslové školy strojnické a Střední odborné školy prof. Švejcara v Plzni.

Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže se uskutečnilo tentýž den za přítomnosti zástupců Plzeňského kraje a výrobního ředitele firmy Molins. Soutěžící obdrželi diplomy a hodnotné ceny.