Novinky v oblasti importu dat o podpořených osobách do IS ESF 2014+

06. dubna 2017 06:26, aktualizováno 11:21, Mgr. Renata Kulhánková

Import údajů o podpořených osobách je upraven v dokumentu Pokyny pro evidenci podpory poskytnuté účastníkům projektů (platný od 13. 1. 2017). V současné době je možný import dat prostřednictvím stávající CSV šablony a prostřednictvím nového offline PDF formuláře. Je tedy pouze na zvážení poskytovatele sociálních služeb, jakou formu importu dat si zvolí.

CSV šablonu spolu s pokyny pro její vyplnění a dále PDF formulář s předvyplněnými údaji v části Identifikace projektu naleznete v příloze tohoto článku.

K vyplnění PDF formuláře je nutné mít v počítači nainstalovaný program pro zobrazení dokumentů ve formátu pdf (např. Acrobat Reader). Pro úspěšné uložení souboru je nutné vyplnit všechna povinná pole (podbarvena žlutou barvou), šedá pole jsou nepovinná – DOPORUČUJEME UVÉST NÁZEV ULICE a zaškrtnout odpověď ke každé zjišťované charakteristice (výjimkou je citlivý údaj týkající se typu znevýhodnění, který může účastník odmítnout poskytnout).

Vzhledem k tomu, že poskytovatelé sociálních služeb nedisponují přístupem do systému ESF 2014+, je nutné po vyplnění formuláře nejprve stisknout tlačítko TISK (není potřeba formulář skutečně tisknout). Po stisku tohoto tlačítka dojde k vygenerování evidenčního čísla. Evidenční číslo formuláře je unikátní 8-mi místný kód, který zajišťuje jednoznačnou identifikaci každého formuláře bez ohledu na případnou shodu údajů vyplněných podpořenou osobou. Následuje stisknutí tlačítka ULOŽIT - uložení souboru ve formátu PDF pod názvem „jméno a příjmení podpořené osoby“.

Uložené PDF formuláře budou zasílány jako CSV šablona, tj. elektronicky v zabezpečeném souboru na e-mail projektového manažera v rámci Zprávy o realizaci projektu.
 

 

Soubory ke stažení