Podpis memorand na podporu triatlonové a házenkářské akademie

obrazek
13. května 2019 14:33, aktualizováno 13:33, Mgr. René Zeithaml

Zástupci Plzeňského kraje společně se zástupci města Plzně, sportovních svazů a místních sportovních klubů podepsali dvě memoranda o podpoře sportovních akademií. Jde o Triatlonovou akademii Plzeň a Nadační fond na podporu plzeňské házené, v němž jsou sdruženy kluby Talent Plzeň při Bolevecké základní škole, z. s. a DHC Plzeň z. s. Vedení Plzně dále stvrdilo podpisem Memorandum na podporu sportu, jež je platné od roku 2015, a nyní se tímto prodlužuje na další čtyři roky. Je v něm zakotveno, že na základě spolupráce s kluby FC Viktoria Plzeň, HC Škoda Plzeň, Talent Plzeň a DHC Plzeň získává město Plzeň do svého rozpočtu finance za prodej hráčů, odchovanců těchto klubů.

Triatlonová akademie Plzeň je projekt podporovaný Českou triatlonovou asociací a má za cíl se věnovat výchově mladých sportovců se zájmem o triatlon, cílem Nadačního fondu na podporu plzeňské házené je výchova mladých sportovců se zájmem o házenou. V obou případech jde o kontinuální podporu mládeže od sportovní přípravky až po dospělou kategorii se zaměřením na vrcholovou sportovní kariéru. Memoranda o spolupráci město podepsalo již v předcházejících letech s fotbalovou, hokejovou a tenisovou akademií.

Na základě těchto memorand se zapojené subjekty zaměří na realizaci programů a podporu výchovy mládeže se zájmem o triatlon a házenou. Je to jedna z důležitých složek prevence proti sociálně patologickým jevům ve společnosti, a to zejména u dětí a mládeže ve věku šest až 18 let. Spolupráce se dále bude týkat propagace těchto mládežnických sportů v rámci města a kraje, vzájemné propagace při konání různých akcí a dalších činností. Memoranda jsou platná do konce roku 2021.

Memoranda o spolupráci podepsal za Plzeňský kraj hejtman Josef Bernard, za město Plzeň primátor Martin Baxa, za Českou triatlonovou asociaci Antonín Bauer, za Triatlon Plzeň předseda Jan Řehula, za Český svaz házené prezident Jaroslav Chvalný, za DHC Plzeň předseda Jan Šmrha a za Talent Plzeň předseda Pavel Drobil a tajemník výboru Tomáš Černý.

Fotogalerie: