Rodinný den ve Stodské nemocnici

obrazek
13. září 2019 12:05, aktualizováno 11:05, Mgr. René Zeithaml

Přibližně čtyři stovky lidí přišly v pátek 6. září 2019 do areálu Stodské nemocnice, kde se uskutečnil Rodinný den se Stodskou nemocnicí. Smysl akce byl naplněn. V příjemné atmosféře vyplněné hlavně aktivitami pro dětský doprovod a ochutnávkou dobrého jídla měli možnost se setkat a neformálně pobavit zaměstnanci, přátelé a partneři nemocnice i se svými rodinami. Rodinný den se konal v nemocnici už podruhé. Přítomné přišel pozdravit také hejtman Josef Bernard a radní Plzeňského kraje.

Akce byla určena hlavně dětem. Mohly se seznámit s technikou a vybavením hasičů, zdravotníků i policistů, shlédnou divadelní představení O Koblížkovi v podání divadla BSJ Group a navštívit několik stanovišť s různými aktivitami, za jejichž splnění sbírali razítka do kartiček. Orazítkované kartičky pak mohly směnit za drobné dárky a sladkosti. Mezi aktivitami byla například lukostřelba, jízda na koni, dětský zorbing, skládání puzzle a další. Součástí programu byla i ukázka výcviku a poslušnosti psů v podání Kynologického klubu Stod.

Jsem rád, že stejně jako před těmi dvěma roky vyšlo počasí a že se podle ohlasů dnešní odpoledne vydařilo. Nemocnice Rodinný den připravuje právě proto, aby se zaměstnanci měli možnost potkat, pobavit a poznat i neformálně, mimo svéobyvyklé pracovní povinnosti," uvedl ředitel nemocnice Alan Sutnar. „A není to smyslem jen Rodinného dne. Podobných akcí přibývá. Na jaře byla možnost se už podruhé společně vidět i s dalšími zaměstnanci krajských nemocnic při předávání cen Srdce a přespříští sobotu 21. září je pro Nemocnice Plzeňského kraje rezervováno plzeňské Science Centrum Techmania, kde je pro nás připraven i speciální program," doplnil ředitel Sutnar.

Fotogalerie: