25.výročí dětského domova Domino

28. listopadu 2011 11:09, aktualizováno 10:09, Bc. Petra Síbalová
Plzeňský kraj je zřizovatelem sedmi dětských domovů, z nichž dva slavily letos významné výročí. Dětský domov Kašperské Hory oslavil 55. výročí své existence a v říjnu měl důvod k oslavě plzeňský Dětský domov DOMINO.

13. října se konal v divadle Alfa slavnostní večer. Přišly nejen děti, které v současné době v dětském domově žijí, ale i zaměstnanci dětského domova. Pozváni byli i ti,  kteří v něm žili nebo pracovali v průběhu 25 let. Moderátor Tomáš Matonoha, který celou akci moderoval, nejprve přivítal hosty. Samozřejmě, že přišli zástupci zřizovatele, zúčastnila se i poslankyně Doc. MUDr. Milada Emmerová, CSc. Kromě profesionálních umělců se do bohatého programu aktivně zapojily i děti z dětského domova. Bylo opravdu na co se dívat!

Velký úspěch sklidili sourozenci Bartošovi, kteří v dětském domově strávili několik let. Dnes oceňují, že jim bylo umožněno nejen rozvíjet svůj talent, ale i vystudovat vysokou školu a následně pak získat angažmá v plzeňském divadle J.K.Tyla. V průběhu večera bylo pokřtěno i nové logo dětského domova. Zúčastnění odcházeli plni dojmů.