Bavorsko - český kulturní týden

obrazek
18. listopadu 2004 14:39, aktualizováno 13:39,

Představitelé Plzeňského kraje – Mgr. Olga Kalčíková, radní pro oblasti kultury, cestovního ruchu a památkové péče, a Ing. Pavel Stelzer, radní pro oblasti dopravy a životního prostředí, se v pátek 9. září od 18.00 hodin zúčastnili slavnostního zahájení „Bavorsko – českého kulturního týdne“ v kapucínském sále v Deggendorfu, který se koná pod patronátem bavorské vlády a za podpory společné iniciativy EU - INTERREG III A.

 

Německé město Deggendorf i bavorská vláda chtějí tímto aktem přivítat Českou republiku do Evropské unie a dokumentovat tak nové přátelské sousedské vztahy mezi Českem a Bavorskem.

 

Součástí tohoto kulturního projektu jsou výstavy a přednášky mapující bavorsko – české sousedství, vystoupení folklorních souborů. Pod názvem „Trh starých českých uměleckých řemesel“ se návštěvníkům představí krajkářství, kovářství, truhlářství, a to vše doplní kulinářské hody.

 

Připraven je i výlet Šumavou zvláštním vlakem na trati Deggendorf – Domažlice a zpět a jízda autokarem z Deggendorfu, přes Železnou Rudu, Kašperské Hory až do Sušice, včetně koncertu na starobylém hradě Rábí.

 

Celý týden s bohatým programem bude zakončen v neděli 19. září na Horním náměstí v Deggendorfu na tzv. „Bavorsko – české pivní terase“.

 

Poděkování starostce města Deggendorf.  

 

Radní Mgr. Olga Kalčíková a Ing. Pavel Stelzer při zahájení výstavy fotografií

„Zpět do Evropy – když padla železná opona“