Celostátní seminář ředitelů středisek volného času

obrazek
24. listopadu 2009 15:12, aktualizováno 14:12,

Ve dnech 19. - 21. listopadu 2009 se uskutečnil v severočeských Teplicích Celostátní seminář ředitelů středisek volného času (domů dětí a mládeže), který pořádali ve spolupráci Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy, Národní institut dětí a mládeže a Sdružení pracovníků domů dětí a mládeže v ČR.


Pravidelná podzimní setkání ředitelů SVČ se stala dobrou příležitostí ke vzájemné výměně zkušeností většiny ředitelů „domečků“. Na programu jednání byly důležité informace z oblasti zájmového vzdělávání a legislativy, vzdělávací a relaxačně-vzdělávací dílny s prezentací výstupů. Během společného programu v plénu byl představen projekt s názvem Klíče pro život - Rozvoj klíčových kompetencí v zájmovém a neformálním vzdělávání. Projektem chce MŠMT ČR prostřednictvím Národního institutu dětí a mládeže posílit celoživotní vzdělávání pracovníků s dětmi a mládeží zkvalitněním systému podporujícího trvalý a udržitelný rozvoj zájmového a neformálního vzdělávání. Cílovými skupinami projektu jsou organizace pracující s dětmi a mladými lidmi v rámci jejich volného času z celé České republiky (SVČ, školní družiny, kluby a NNO). Projekt je spolufinancován evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.

 

Na slavnostní večeru byli oceněni vybraní ředitelé SVČ. Za Plzeňský kraj získala uznání a upřímné poděkování za dlouholetou práci od PhDr. Miroslavy Kopicové, ministryně školství, mládeže a tělovýchovy, Mgr. Ivana Kubová, ředitelka Domu dětí a mládeže, Domažlice, Hradská 94.

Oceněná ředitelka

Mgr. Ivana Kubová, oceněná ředitelka DDM Domažlice