JABLOTRON-CUP 2010

obrazek
10. prosince 2010 16:53, aktualizováno 15:53, Eva Kolerusová

Dne 23. listopadu 2010 se uskutečnil na Středním odborném učilišti elektrotechnickém v Plzni 10. ročník soutěže v elektronických zabezpečovacích systémech JABLOTRON – CUP 2010, tentokrát již v mezinárodním obsazení.

Soutěž pořádalo již třetím rokem Střední odborné učiliště elektrotechnické v Plzni pod hlavičkou Czech Security Education - sdružení středních škol s podporou firmy JABLOTRON ALARMS a.s., pod záštitou náměstka hejtmana pro oblasti školství, mládeže a sportu Jiřího Stručka. Soutěže se zúčastnilo celkem 17 škol. Nově soutěžila SOŠ a SOU technických oborů a Spojená škola Nižná ze Slovenska. Obě školy zároveň projevily vážný zájem o vstup do sdružení Czech Security Education.

Soutěž v posledních letech zaznamenává narůstající zájem ze stran škol z celé ČR.  K tomu jistě přispívá i mimo jiné dobrá organizace ze strany pořadatelů, narůstající náročnost soutěžních částí a samozřejmě i atraktivita věcných cen pro vítěze a dary pro soutěžící školy sdružené v Czech Security Education.

Ceny pro soutěžící žáky a pro zúčastněné školy poskytla firma JABLOTRON ALARMS a.s.

Ceny předával společně se zástupci firmy i náměstek hejtmana pro oblasti školství, mládeže a sportu Jiří Struček. Soutěžící žáky přišla podpořit i JUDr. Jaroslava Havlíčková, vedoucí odboru školství, mládeže a sportu, a Ing. Ladislav Vítek, vedoucí oddělení organizace školství.

1. GSM bezpečnostní kamera EYE 02

2. Zařízení pro přenos do sítě GSM David

3. Bezdrátový modul ovládání

Žáci soutěžili ve třech oblastech:

Práce s ústřednou OASIS

 

Zapojování prvků EZS na cvičných panelech

 

Test teoretických znalostí, výpočty z EZS

 

Umístění:

1. místo: Radek Sladký - Střední odborné učiliště elektrotechnické Plzeň

1. místo: Jan Koloros - Střední odborné učiliště elektrotechnické Plzeň

3. místo: Martin Voplakal - Střední odborná škola a Gymnázium Liberec

Tato soutěž je příkladem stabilní, dlouhodobé a úspěšné spolupráce firmy JABLOTRON ALARMS a.s. se školami. Firma podporuje školy v jejich rozvoji a seznamování žáků s nejnovějšími trendy a výrobky v zabezpečovací technice.