Krok do života 1

28. listopadu 2011 11:18, aktualizováno 10:18, Bc. Petra Síbalová
Tento projekt financovaný z ESF a rozpočtu ČR našel u dětí umístěných v dětských domovech v Plzeňském kraji velkou odezvu. Jeho cílem je totiž jejich příprava na vstup do života po ukončení pobytu v dětském domově.

Kromě řady akcí, které vedou ke splnění stanoveného cíle, se uskutečnila již dvě třídenní pracovní soustředění klientů v Rodinném hotelu Zach v Nýrsku. Jejich obsahem byl nácvik mezilidské komunikace, nácvik řešení mimořádných situací a prevence závadového chování. Dalším okruhem bylo získání znalostí z oblasti práce, finanční gramotnosti, seznámení s principy ochrany zdraví a základními znalostmi při poskytování první pomoci. Novinkou je zařazení aktuálního tématu: sociální média – problematika kyberšikany, bezpečný internet, vše za pomoci odborných lektorů.

Mimo vzdělávací programy se klienti účastní volnočasových a lanových aktivit.

„Jsem rád, že právě náš kraj se může pochlubit tak záslužnou a potřebnou prací na vysoké profesionální úrovni. Zmíněný projekt vzbudil pozornost i v zahraničí“, vyjádřil se náměstek hejtmana pro oblasti školství, mládež a sport, pan Jiří Struček.