Mariella rozdávala lásku

obrazek
25. listopadu 2010 09:04, aktualizováno 08:04,
Mariella rozdávala lásku

 

Dne 12. listopadu uspořádala Rada rodičů a přátel DPS Mariella Plzeň a 15. základní škola v Plzni u příležitosti 20. výročí činnosti DPS Mariella koncert "Rozdávejme lásku".

 

V bohatém programu se představila nejen Mariella, ale vystoupil také sbor bývalých zpěváků a Bohumila Sommerová a Miroslav Bartoš. Koncertem provázel Jiří Hlobil.

 

DPS Mariella

 

foto Pavel Váverka

Sbor bývalých zpěváků DPS Mariella

foto Pavel Váverka

 

Slavnostní koncert, který se uskutečnil pod patronací Plzeňského kraje a Magistrátu města Plzně, se konal v aule Pedagogické fakulty Západočeské univerzity v Plzni. Mezi posluchači byla i řada významných hostů v čele s doc. MUDr. Miladou Emmerovou, CSc.

 

 

Dětský pěvecký sbor Mariella pracuje v 15. základní škole (dříve 30. ZŠ) v Plzni - Skvrňanech od roku 1990. Během své dvacetileté činnosti se vypracoval na reprezentativní těleso města, získal mnohá ocenění v celostátních i mezinárodních soutěžích. Navštívil mnoho zemí Evropy, vystupoval v roce 2004 v Radě Evropy ve Štrasburku při příležitosti vstupu České republiky do Evropské unie. Zatím největší zahraniční cestou bylo turné do Spojených států amerických v roce 2002. Sbor spolupracuje s řadou podobných těles v České republice i zahraničí, pořádá pravidelné koncerty, které se těší velkému zájmu veřejnosti a jsou vždy hojně navštíveny. Vydal tři samostatná CD: Když já si zazpívám, Rozdávejme lásku a Vánoce s Mariellou.

Sbor založila a po celou dobu stojí v jeho čele sbormistryně Mgr. Marie Nováková, na klavír doprovází Bc. Hana Bezděková.

 

 

Společné zpívání

foto Pavel Váverka

 

 

 foto Pavel Váverka