Plzeňský kraj se zúčastnil Open Days v Bruselu

18. listopadu 2004 14:39, aktualizováno 13:39,

Plzeňský kraj se ve spolupráci s agenturou CzechInvest zúčastnil ve dnech 27.-30. září prezentace českých krajů v Bruselu v rámci akce Open Days. Kromě našeho regionu se v Bruselu představily i kraje Olomoucký, Jihomoravský, Ústecký a Zlínský. Prezentace proběhla v budově Stálého zastoupení ČR v EU. Plzeňský kraj se představil na 8 panelech znázorňujících základní údaje o PK, historii a kulturní možnosti, využívání strukturálních fondů, rozvojové možnosti i industriální zóny. Pro zájemce byla připravena celá řada propagačních a informačních materiálů o PK.

 

Plzeňský kraj v Bruselu reprezentovali hejtman MUDr. Petr Zimmermann, radní pro oblasti informatiky a strategického marketingu Ing. Karel Pokorný a vedoucí odborů regionálního rozvoje, životního prostředí a strategického marketingu.

 

Open Days nabídl kromě prezentací jednotlivých krajů a regionů z celé Evropy také více než 60 seminářů  a workshopů zaměřených na problémy řešené na regionální úrovni. Prezentace jednotlivých regionů mimo jiné reflektují, jak se Lisabonská agenda promítá do regionálních praktik prostřednictvím významných inovačních projektů, které se v současnosti zavádějí v České republice. Jinou oblastí, která z velké části přitahuje pozornost tvůrců regionální politiky je trvale udržitelný rozvoj. České regiony se podělily o své zkušenosti v této oblasti prostřednictvím prezentace zajímavých a inovativních projektů. Plzeňský region představil inovační projekty spojené s vytvářením klastrů, přenosem technologií a projekty orientované na rozvoj lidských zdrojů v souvislosti s inovacemi.

 

 

 Zahájení Open Days se zúčastnilo více než 400 zástupců regionů z celé Evropy