Setkání ředitelů základních uměleckých škol Plzeňského a Jihočeského kraje

obrazek
11. listopadu 2009 17:55, aktualizováno 16:55,

Již tradiční setkání ředitelů ZUŠ se konalo v areálu SOU elektrotechnického v Plzni ve dnech 5.-6.11.2009. Jeho pořadatelem je Krajské centrum vzdělávání a jazyková škola Plzeň, ve spolupráci s OŠMS KÚ Plzeňského kraje.

 

Program tohoto pracovního setkání je sestavován na základě analýzy a potřeb samotných ředitelů. Setkání tvoří vzdělávací semináře, prostor je vymezen také na výměnu zkušeností, síťování základních uměleckých škol a setkání se zástupci Asociace ZUŠ ČR a MŠMT.

 

Cílem letošního setkání bylo nabídnout ředitelům základních uměleckých škol nové poznatky, předat vědomosti a dovednosti v aktuální problematice řízení školy, zejména v oblasti přípravy nové kurikulární reformy základního uměleckého vzdělávání, managementu a práva.

 

Ve čtvrtek si ředitelé vyslechli seminář na téma Tým a týmová spolupráce v podání Mgr. Anny Doubkové, lektora INFRA s.r.o. Třebíč.
Cílem bylo pomoci ve školách uplatnit výhody dobře fungujících týmů, získání znalostí o metodách jimiž lze řešit stresové situace, které nastávají v každém pracovním kolektivu, nastartování změn a řízení vzájemných vztahů tak, aby byly v souladu se společnými cíli. Nedílnou součástí byly simulační a interaktivní hry.

 

setkání ředitelů ZUŠ

 

Mgr. Lukáš Križko, pracovník VÚP v Praze představil všem přítomným Metodický portál RVP.

 

Páteční seminář na téma Cesta ke školnímu vzdělávacímu programu pro základní umělecké vzdělávání přednesl pan Aleš Chalupský, člen koordinačního týmu RVP ZUV. Seznámil ředitele základních uměleckých škol s aktuálními informacemi o postupu tvorby RVP ZUV, se změnami, které do vzdělávání v ZUŠ dokument RVP ZUV přinese, s tvorbou výchovných a vzdělávacích strategií ve školním vzdělávacím programu. V neposlední řadě se ředitelé seznámili s aktuálními informacemi o projektu Pilot ZUŠ.

 

Součástí tohoto setkání ředitelů byla nabídka semináře pro pedagogy základních uměleckých škol na téma Jak se vaří školní vzdělávací program pro základní umělecké vzdělávání, který přednesl PaedDr. Karel Tomek, lektor INFRA s.r.o. Třebíč.

 

Celkem se této akce pro základní umělecké školy zúčastnilo 56 pedagogů, 34 ředitelů a 2 pracovníci krajských úřadů.

 

 

setkání ředitelů ZUŠ