Slavnostní otevření skleníku Odborného učiliště a Praktické školy, Plzeň

04. června 2010 17:36, aktualizováno 16:36, Eva Kolerusová
 

Dne 4. května 2010 byly slavnostně otevřeny nové skleníky OU a PrŠ Plzeň.  

První myšlenka založit zahradu na volném prostranství před školou vznikla na jaře roku 2004. Na podzim toho samého roku  se ukázalo, že  je potřeba založit nejen zahradu, ale přemýšlet i o výstavbě skleníku pro výuku žáků OU a PrŠ Plzeň oboru zahradnické práce a vybudovat tak vlastní ucelené pracoviště odborného výcviku včetně dílen, učeben, kabinetů a sociálního zařízení pro žáky i učitele. Toto zázemí bylo vybudováno v roce 2005.
V roce 2007 Rada Plzeňského kraje schválila 4 miliony na první etapu výstavby skleníku. Přípravné práce, stavební povolení a výběrové řízení proběhlo na přelomu léta a podzimu roku 2008, kdy bylo současně zažádáno o další dotaci ve výši dvou a půl milionu korun, která by zcela pokryla stavební záměr. Rada Plzeňského kraje na podzim schválila dotaci ve výši 2 milionů Kč, chybějící necelý půl milion byl dofinancován z vlastních prostředků investičního fondu OU a PrŠ. Celkové náklady ve finále činily 6.455.972, 73 Kč.
Slavnostní přestřižení pásky provedl pan Jiří Struček, radní pro oblasti školství, mládeže a sportu, spolu s vedoucí Odboru školství, mládeže a sportu KUPK JUDr. Jaroslavou Havlíčkovou a starostou městského obvoru Plzeň 3, panem Jiřím Strobachem. Program byl doplněn o vystoupení žáků  OU a PrŠ Plzeň.