10. ročník krajské soutěže „Zlatý pohár LINDE“

obrazek
04. dubna 2012 09:50, aktualizováno 08:50, Bc. Petra Síbalová

Střední škola Rokycany, Jeřabinová 96 je tradičním pořadatelem svářečské soutěže žáků středních škol Plzeňského kraje, kteří se připravují v oborech, jejichž součástí je výuka ve svařování. Dne 29. 3. 2012 proběhl již 10. ročník krajské soutěže „Zlatý pohár LINDE“. Soutěž se skládala s teoretické a praktické části, v teoretické zpracovávali soutěžící znalostní test a v praktické části prováděli svar.

Soutěžilo se ve dvou kategoriích, svařování plamenem (metoda 311) a ve svařování v ochranné atmosféře (metoda 135). V první kategorii zvítězil Petr Moulis ze Středního odborného učiliště lesnického a zemědělského Rokycany, druhý byl Jiří Boublík ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Sušice a na třetím místě skončil Martin Salaba ze Střední školy Kralovice.

Ve druhé, početněji obsazené kategorii, si vítězství odnesl Tadeáš Hájek ze Střední odborné školy a Středního odborného učiliště Sušice, na druhém místě byl Adam Vokoun ze Střední školy Horní Bříza a na třetím se umístil Martin Tošner ze Středního odborného učiliště lesnického a zemědělského Rokycany.

Při vyhodnocení výsledků, kterého se zúčastnili starosta Rokycan  pan Ing. Vladimír Šmolík a Ing. Ladislav Vítek z Odboru školství, mládeže a sportu KÚ Plzeňského kraje, obdrželi všichni soutěžící velmi hodnotné věcné ceny.