4. jednání Gesční skupiny Školství a vzdělávání

obrazek
14. prosince 2012 12:14, aktualizováno 06. února 2013 22:35, Bc. Petra Síbalová

Dne 11. prosince 2012 se uskutečnilo již 4. setkání gesční skupiny Školství a vzdělávání v rámci projektu Plzeňský kraj a Horní Falz – Evropští sousedé, Program přeshraniční spolupráce Cíl 3 Česká republika – Svobodný stát Bavorsko 2007-2013. Jednání se tentokrát konalo na Středním odborném učilišti elektrotechnickém, Plzeň, Vejprnická 56 a Odborné školy výroby a služeb, Plzeň, Vejprnická 56.

Tématem jednání bylo představení projektů Středního odborného učiliště elektrotechnického – „Praktické moderní moduly v elektrotechnice, elektronice a automatizaci v praxi“ a „Zlepšování znalostí pomocí individualizace výuky“. Kolegové z Německa přestavili projekt „CNC@school“, pomocí kterého se podařilo vybavit 23 středních škol na české a německé straně moderními pracovišti.

Součástí setkání byla prohlídka skleníku a prodejní výstava vánočních výrobků žáků Odborné školy výroby a služeb, která byla členy pracovní skupiny velmi dobře hodnocena. Němečtí kolegové obdivovali také učebny pro praktické vyučování elektro na Středním odborném učilišti elektrotechnickém, ve kterých měli možnost sledovat přípravu žáků u miniatury automatické výrobní linky nebo v předmětu telekomunikační a zabezpečovací technika, kde se žáci učí ovládat různé typy zabezpečení rodinných domů a bytů.