4. kolo celostátní soutěže oboru vzdělání Mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení budov

obrazek
04. června 2012 10:45, aktualizováno 09:45, Bc. Petra Síbalová

Ve dnech 16. - 17. 5. 2012 proběhlo na Sušickém náměstí Svobody již tradičně 4. kolo celostátní soutěže oboru vzdělání Mechanik instalatérských a elektrotechnických zařízení budov pod záštitou náměstka hejtmana Plzeňského kraje pro oblast školství pana Jiřího Stručka a za finančního přispění generálního sponzora soutěže firmy Systherm, s.r.o. Plzeň.

   

Soutěže se zúčastnilo 12 soutěžních družstev z celé České republiky. Družstva soutěžila v teoretické disciplíně formou testu z instalatérských a elektrotechnických vědomostí a znalostí z oblasti BOZP a v praktické disciplíně sestavení soutěžního plně funkčního panelu s instalatérskou a elektrotechnickou částí. Většina škol se tohoto úkolu zhostila velmi dobře a na závěr proběhlo funkční odzkoušení jejich dvoudenní práce. Na 1. místě se umístili žáci z pořádající školy, tedy SOŠ a SOU Sušice a získali tak pro školu a Plzeňský kraj cenný titul a putovní pohár na 1 rok. Druhým v pořadí se umístili učňové ze SOŠ stavební a SOU stavební Kolín, na třetím místě skončili zástupci ze SOŠ a SOU Kladno.

     

Význam vyhlášení výsledků a předání cen se zvýšil díky osobní návštěvě hejtmana Plzeňského kraje pana Milana Chovance, náměstka hejtmana Jiřího Stručka, člena rady MUDr. Václava Šimánka  Ph. D. a generálního ředitele firmy Systherm pana Jana Kazdy. SOŠ a SOU Sušice děkuje žákům za vzornou reprezentaci školy a Plzeňského kraje. Společnost Systherm, s.r.o. Plzeň děkuje všem soutěžícím a pedagogickému dozoru za prokázání vysoké odbornosti v oboru a řediteli SOŠ a SOU Sušice Ing. Kolářovi za kvalitní organizaci celé soutěže.