Advent dětem předá nemocnici v Horažďovicích více než 17 tisíc korun

obrazek
02. prosince 2014 15:21, aktualizováno 14:21, Mgr. René Zeithaml

V pondělí 2. prosince 2014 se v plzeňském Parkhotelu konal již 4. ročník charitativní akce Advent dětem. Hodinu a půl trvající podvečerní program pro malé i velké návštěvníky, jehož výtěžek je každoročně věnován některé z nemocnic, tradičně pořádá spolek Felicitas a Plzeňský kraj. Do Nemocnice následné péče LDN Horažďovice letos poputuje částka 17.150 korun.  

Advent dětem, který uváděl čertík Ferda, se uskutečnil pod záštitou hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse. Ten při zahájení zmínil úspěch kraje, který letos obsadil první příčku v anketě Nejlepší místo pro život. „Těší mě, že se kraj podílí na akci, která přináší nejen pobavení pro nejmenší, ale díky které se dostane pomoc dlouhodobě nemocným," zmínil hejtman charitativní smysl akce.

Do horažďovické léčebny dlouhodobě nemocných letos pošleme 17.150 korun na nákup pomůcek, které usnadní zdejšímu personálu práci v náročných podmínkách a pacientům zvýší komfort. Po dohodě s vedením nemocnice tak budou vybrané peníze využity převážně na nákup matrací a pomůcek, které předcházejí vzniku proleženin (dekubitů)," říká Marcela Šmídová, předsedkyně spolku Felicitas. Šek na uvedenou částku bude vedení nemocnice předán začátkem roku 2015.

Všechny děti si odnesly nejen krásný zážitek ze zábavného programu, ale i dárek od čerta, Mikuláše a anděla a malou hračku vyrobenou z balónků.

Výtěžek z minulých ročníků putoval na dovybavení dětských oddělení v nemocnicích v Rokycanech, Stodu a Domažlicích.

Fotogalerie: