Celostátní kolo pěvecké soutěže Karlovarský skřivánek 2013

obrazek
27. března 2013 13:18, aktualizováno 28. března 2013 08:46,

Ve dnech 18. - 20. března se v Karlových Varech konalo celostátní kolo pěvecké soutěže Karlovarský skřivánek 2013. Plzeňský kraj reprezentovalo celkem 16 žáků základních a základních uměleckých škol, které vybrala odborná porota v krajském kole. Toho se na 15. základní škole Plzeň, Terezie Brzkové 33-35 v měsíci únoru zúčastnilo 110 žáků z 36 škol a 1 soukromého učitele.

Vyhlašovateli dětské soutěže v sólovém zpěvu „Karlovarský skřivánek“ jsou Mezinárodní pěvecké centrum A. Dvořáka a Základní škola a Základní umělecká škola Karlovy Vary. Soutěž je určena pro 6 – 15 leté děti a mládež ze základních škol, víceletých gymnázií, základních uměleckých škol nebo jiných školských zařízení.

Smyslem soutěže Karlovarský skřivánek je vytváření příležitostí pro talentované žáky, vyhledávání talentů a následná péče o jejich další odborné vedení, rozvíjení zájmu o hudební výchovu a pěvectví a získávání objektivního pohledu na stav hudebního nadání a hlasových dispozic dětí a mládeže.

Soutěž, která probíhá ve čtyřech kategoriích je rovněž diskusním fórem o pěvectví a hudební výchově na školách.

V silné konkurenci celkem 103 zpěváčků z celé České republiky získali ocenění za 1. místo Vladimír Topinka z 15. základní školy Plzeň, Terezie Brzkové 33-35, Linda Milotová ze Základní umělecké školy Blovice, okres Plzeň-jih a Jakub Ošmera ze Základní umělecké školy Jindřicha Jindřicha Domažlice.

 

 

Linda Milotová

Ocenění za 2. místo si z Karlových Varů odvezl Jindřich Krstev ze Základní umělecké školy Staňkov a Adéla Martínková ze Základní školy Staňkov.

Jindřich Krstev

 

Adéla Martínková

Na 3. místě se umístili Petr Kalina a Jiří Šlégr ze Základní umělecké školy, Plzeň, Terezie Brzkové 33 a Hynek Hradecký ze Základní umělecké školy Jindřicha Jindřicha Domažlice.

Čestné uznání poroty obdržela Dominika Lakatošová ze Základní školy ul. Míru Rokycany.

Oceněným srdečně blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci Plzeňského kraje.

Velké poděkování patří pedagogům uvedených škol za pedagogické vedení žáků a jejich přípravu na soutěž.