Charitativním odpolednem byla zahájena sbírka pro děti z dětského domova

obrazek
21. března 2017 12:17, aktualizováno 11:17, Mgr. Jana Filípková

Svou přítomností podpořila charitativní odpoledne pro děti z Dětského domova Domino v úterý 28. února 2017 v Plzni i náměstkyně hejtmana PK pro školství a cestovní ruch Ivana Bartošová. Tímto dnem se otevřela nová sbírka, která by měla pomoci naplnit potřeby a přání dětí ze zmíněného dětského domova zřizovaného Plzeňským krajem. Stejně jako tomu bylo při úspěšné sbírce určené na nákup nového „Sociálního automobilu“ pro tento domov.

„Jsem ráda, že tu mohu být s vámi, vidět vaši činorodost a nadšení ve spolupráci s těmito dětmi. Věřím, že program tohoto odpoledne vykouzlí úsměv na všech vašich tváří a že všichni bezpečně dojedete až do cíle,“ obrátila se na přítomné děti i organizátory akce Ivana Bartošová.

Zpestřit tento den dětem nevšedními zážitky s určitou dávkou adrenalinu se totiž rozhodla KartAréna, která vlastní nejmodernější motokárovou dráhou v České Republice. Pro děti z dětského domova byl připraven nejen pestrý raut, ale možnost zúčastnit se závodu na motokárách. „Ten nejúspěšnější závodník, takzvaný žolík, bude nominován do skutečného závodu,“ motivoval děti Michal Švihla, ředitel společnosti,.

Dětský domov Domino funguje od roku 1986. Děti zde žijí v rodinných skupinách a jejich cílem je uvědomění si základních mezilidských vazeb, umět hospodařit, pomáhat si a získat základní praktické společenské zvyky.

Fotogalerie: