Delegace Plzeňského kraje v čele s hejtmanem navštívila italskéTrentino

obrazek
11. června 2015 10:24, aktualizováno 12. června 2015 12:20, Bc. Eva Mertlová

Delegace zástupců Plzeňského kraje v čele s hejtmanem Václavem Šlajsem navštívila ve dnech 9. - 13. června 2015 italské Trentino.

Hned první den návštěvy zástupce kraje přijali ředitel úřadu provincie Trento Raffaele Farella a radní Sara Ferrari. Společně hovořili o problémech Plzeňského kraje i provincie Trento. Debatovalo se též o možnostech spolupráce v oblasti kultury, školství a hospodářství. Další setkání si zástupci obou zúčastněných stran domluvili na blížící se výstavě EXPO, kde se dohodnou na konkrétnějších tématech spolupráce.

Na programu zástupců Plzeňského kraje byla také návštěva radnice města Trento, kde delegaci přijal starosta města Trento Alessandro Andreatta. Setkání bylo především v duchu přátelském. Hejtman se starostou si vyměnili zkušenosti z oblasti prezentace regionu na zvýšení přílivu turistů a hodně též debatovali o Evropském hlavním městě kultury, kterým pro rok 2015 Plzeň je.

Fotogalerie:

   

V dalších dnech navštívila výprava Plzeňského kraje město Ledro, kde se setkala s místními představiteli. Historie tohoto města je spjata s naší republikou a vysídlením za 2. světové války. S historickými událostmi seznámil přítomné bývalý radní pro kulturu pan Pelegrini.

Poté směřovala cesta do Aldena, města, které má partnerství se Železnou Rudou. Krajskou delegaci zde přijel pan starosta. Cílem návštěvy bylo podpořit stávající partnerství a podpořit náš region.

Dále vedla cesta do Arca, kde delegace u pomníku Čs. legionářů uctila památku čtyř zabitých Čechů, kteří bojovali proti rakousko-uherské armádě jako příslušníci 33. pluku Československých legií.

Fotogalerie: