Do kraje přijeli na výměnný pobyt studenti z Holandska a Slovinska

obrazek
03. dubna 2017 09:25, aktualizováno 08:27, Mgr. Jana Filípková

Zahajovací setkání účastníku projektu Erasmus + se uskutečnilo v neděli 26. března 2017 ve Středisku volného času Radovánek. Pozvání přijala a hosty pozdravila náměstkyně hejtmana pro oblast školství a cestovního ruchu Ivana Bartošová a vedoucí odboru školství, mládeže a sportu Jaroslava Havlíčková. Za projekt Erasmus vystoupili Phil Rhebergen (hlavní koordinátor projektu), Regina Hrabětová (koordinátorka za Plzeň) a Eva Tischlerová (ředitelka Střediska volného času Radovánek). 

V rámci Plzně se projektu účastní dvě školy, Gymnázium Luďka Pika, Plzeň a Základní škola a Mateřská škola Holoubkov, okres Rokycany, příspěvková organizace.

Cílem projektu je podchytit talentované a nadané žáky, kteří ve škole nedosahují kýžených výsledků pomocí tří metod, a to Metacognition, Design Thinking a Practical Differentiation. Pro roky 2016 – 2017 a 2017 – 2018 jsou naplánovány výměnné pobyty ve všech zúčastněných zemích pro studenty ve věku 11/12, 14/15 a 16/17 let. Součástí projektu je i sledování vlivu, dopadu tří metod v rámci měření ve školách (pretest a posttest ve vybrané skupině), šíření do dalších škol a organizací.

Projekt „The development of a programme of identification, new teaching methods and chain oriented approach to prevent underachievement of gifted and talented“ byl schválen v Holandsku. Zapojenými zeměmi, resp. organizacemi jsou SWVVO 2801 – Leiden – Holandsko, ZVIS – Ljubljana – Slovinsko, SVČ Radovánek – Plzeň – Česká republika a JCMM – Brno – Česká republika.

Fotogalerie: