Dopravní soutěž mladých cyklistů zná vítěze

obrazek
27. června 2017 16:34, aktualizováno 15:34, Mgr. Jana Filípková

Letošní, již třetí ročník soutěže určené dětem z dětských domovů navštěvujících základní školu proběhl na dopravním hřišti v areálu 33. ZŠ Terezie Brzkové v Plzni. Krajského kola „Dopravní soutěže mladých cyklistů BESIP“ se ve středu 21. června 2017 zúčastnila i náměstkyně hejtmana pro školství a cestovní ruch Ivana Bartošová.

„Jízda na kole by vás měla především bavit, ale je důležité si uvědomit, že i cyklisté jako účastníci silničního provozu musí dodržovat pravidla pohybu na pozemních komunikacích, aby neohrozili sami sebe ani další účastníky silničního provozu,“ obrátila se na přítomné soutěžící Ivana Bartošová. „V průběhu soutěže máte možnost ukázat nejen znalost pravidel bezpečné jízdy, ale i to, co jste se již na kole a při výuce dopravní výchovy naučily.“

Přihlásily se celkem 4 dětské domovy z Plzeňského kraje, a to z Kašperských Hor, Nepomuku, Staňkova a z Plzně Dětský domov DOMINO. Děti z dětských domovů, které se pilně připravovaly, vytvořily 7 členná družstva a mezi sebou usilovně a se zapálením bojovala ve čtyřech soutěžních disciplínách (test z pravidel silničního provozu, jízda zručnosti, jízda na dětském dopravním hřišti a poskytování první pomoci) o ta nejlepší místa na stupínku vítězů.

Jak nakonec uspěla jednotlivá družstva? Na prvním místě se umístil Dětský domov z Kašperských hor, na druhém místě Nepomuk, třetí místo obsadil Dětský domov DOMINO z Plzně a čtvrté, lidově zvané bramborové místo, získal Dětský domov Staňkov. Výsledkovou listinu si můžete pečlivě prohlédnout níže v galerii.

Na závěr náměstkyně hejtmana pro školství a cestovní ruch Ivana Bartošová poděkovala pedagogům a organizátorům celé akce, ale i dětem: „Věřím, že dovednosti, ale i znalosti dopravy, které jste tady prokázaly, budete potřebovat i ve svém životě. A nejen samotná znalost a uplatnění předpisů v praxi, ale i vědět, jak někomu zachránit život, je důležité.“

Fotogalerie:

 

Soubory ke stažení