Dvě výherkyně z kraje získaly v srpnu mobil v kvízu Kraje pro bezpečný internet

obrazek
26. září 2016 17:01, aktualizováno 16:01, Mgr. René Zeithaml

Za měsíc srpen byly vylosovány dvě výherkyně z Plzeňského kraje - Tereza Toráčová ze Základní a mateřské školy Všeruby a Julie Pávková z 1. základní školy v Plzni, které se zúčastnily kvízu Kraje pro bezpečný internet. Mobilní telefony jim 26. září 2016 předal náměstek hejtmana Plzeňského kraje Ivo Grüner a Irena Brifordová ze společnosti Microsoft.

Hlavním cílem projektu Kraje pro bezpečný internet je zvýšit informovanost o rizicích internetu a možnostech prevence a pomoci.

Pro žáky a studenty je připraveno devět e-learningových lekcí, na které navazuje soutěžní znalostní kvíz. Po správném zodpovězení dvaceti otázek z oblasti bezpečného chování na internetu jsou soutěžící zařazeni do měsíčních losování a do závěrečného listopadového losování o hodnotné ceny od partnera projektu, společnosti Microsoft. Jedná se o herní konzole, tablety a mobilní telefony. V letošním roce si žáci a studenti mohou po absolvování soutěžního kvízu zasoutěžit i v Kvízu PLUS, který je určen pro opravdové znalce problematiky bezpečnosti. Lekce a soutěžní kvízy jsou dostupné na webu www.KPBI.cz.

V rámci projektu jsou kromě e-learningových kurzů pro žáky a studenty připraveny lekce pro učitele, rodiče a veřejnost, sociální pracovníky a policisty.

Do třetího ročníku projektu je již zapojeno všech čtrnáct krajů ČR, tedy i Plzeňský kraj.

Fotogalerie: