Gastronomická soutěž Vaříme s Regionální potravinou Plzeňského kraje

obrazek
21. února 2012 14:06, aktualizováno 13:06, Mgr. René Zeithaml

Plzeňský kraj již podruhé vyhlásil v rámci projektu Plzeňský kraj podporuje regionální potraviny krajskou gastronomickou soutěž určenou kolektivům žáků středních škol pod názvem „Vaříme s Regionální potravinou Plzeňského kraje“. Název vystihuje jedno z pravidel soutěže - jídlo musí být vytvořeno nejméně z jednoho druhu Regionální potraviny Plzeňského kraje.

Soutěž bude mít dvě kola:
1. kolo - písemné práce s vypracováním receptur
2. kolo - finálové - praktické práce – realizace zaslaných jídel z prvního kola.

Termín uzávěrky doručení přihlášek s písemnými pracemi s vypracovanými recepturami je 25. března 2012.

Finálové, praktické kolo se uskuteční v rámci akce APETITFESTIVAL 2012 dne 19. května.

Cílem akce je představit nejen široké veřejnosti kulinářské speciality žákovských kolektivů, ale také umožnit studentům vyzkoušet si před očima stovek diváků vaření v praxi. Jednotlivá menu bude hodnotit odborná porota pod vedením executive chefa angelo hotelu Plzeň Petra Cuřína, ale v porotě zasedne i populární Zdeněk Pohlreich. Soutěž je realizována pod patronací Asociace kuchařů a cukrářů ČR, pobočkou Šumava. Zajímavé budou pro tři vítězná družstva také ceny, pohár a koš s regionální potravinou, praktické dárky do kuchyně i finanční odměny.

Pravidla soutěže, přihlášku do soutěže a další podrobné informace najdete v přílohách.

APETITFESTIVAL 2012 - to pravé pro gurmány.

Vylepšený, rozšířený a ještě chutnější bude druhý ročník plzeňské gastronomické akce proběhne ve dnech 19. až 20. května v prostoru za OC Plaza v Plzni. Přípravy jsou v plném proudu a návštěvníci se letos mohou těšit dokonce hned na dvě scény. Organizátoři připravují posílený program kuchařských show, chystají se zaměřit na prezentaci regionálních potravin a také na sekci věnovanou vínům. Představí se nové pivovary, rozšíří se nabídka koktejlů a pro milovníky dobrého jídla a pití bude připraveno v areálu větší pohodlí, aby si kulinářské zážitky mohli lépe vychutnat.

Podrobné informace najdete na www.apetitfestival.cz.


 

Soubory ke stažení