„Glamour - Kouzlo krásy 2013“

obrazek
05. listopadu 2013 08:16, aktualizováno 07:16, Bc. Petra Síbalová

Střední odborná škola a Střední odborné učiliště, Sušice, U Kapličky 761 pořádala ve středu 23. 10. 2013 devátý ročník kadeřnické soutěže „Glamour - Kouzlo krásy“ v sušické Sokolovně. Téma bylo “Originální historický pár”. Soutěžní týmy měly za úkol připravit dámský a pánský účes na ples ve stylu 30. let 20. století. V soutěži se představilo celkem jedenáct družstev z devíti českých škol.

Letošní téma lákalo zvýraznit u modelů a modelek eleganci a přijít s kreativními nápady. S velkým soustředěním soutěžící vytvářeli nádherné vlny a lokny, které tvořily složité dámské účesy. U pánských účesů se soutěžící především zaměřili na perfektní střih s konečnou úpravou vystihující zadané historické období.

Odborná porota posuzovala nejen vlasovou úpravu, ale i celkový dojem, originalitu a slušivost. První místo obsadila Adéla Giňová a Michaela Valečková ze Středního odborného učiliště, Domažlice, Prokopa Velikého 640 - místo poskytovaného vzdělávání Stod.

Druhé místo získala Nelly Pavlíková a Liliana Jiřincová ze Střední odborné školy služeb a Středního odborného učiliště, Kadaň, 5. května 680, příspěvková organizace.

Třetí místo patřilo Lucii Horváthové a Marcele Tirpákové také Střední odborné školy služeb a Střední odborné učiliště, Kadaň, 5. května 680, příspěvková organizace.

 Zvláštní cena poroty byla udělena Barboře Krampolové a Haně Kaiserové z Integrované střední školy živnostenské, Plzeň, Škroupova 13.

Ocenění si i letos odnesli velmi pěkné ceny od firem působících v oboru. Všechny historické páry si můžete prohlédnout v přiložené prezentaci.

Foto: Zdeněk Kříž

Soubory ke stažení