Hejtman a členové Rady Plzeňského kraje se setkali se senátory

obrazek
19. srpna 2014 11:26, aktualizováno 10:26, Mgr. René Zeithaml

Senátoři za Plzeňský kraj přijali 24. března 2014 pozvání na Krajský úřad Plzeňského kraje, kde se odpoledne setkali se členy Rady Plzeňského kraje. Radní kraje se tento měsíc již setkali také s poslanci.

Setkání s Radou Plzeňského kraje se zúčastnilo všech pět senátorů zvolených za volební obvody v Plzeňském kraji – Milada Emmerová, Dagmar Terelmešová, Jan Látka, Jiří Bis a Miroslav Nenutil. „Těší mě, že pozvání přijali všichni senátoři Plzeňského kraje a budu rád, když spolu budeme moci prodiskutovat problematiku rozvoje Plzeňského kraje," uvedl Václav Šlajs. Po úvodním přivítání přiblížil hejtman postavení kraje ve srovnání s ostatními regiony v ČR a nastínil témata možné diskuze. Společná debata se vedla kolem problematiky převodu letiště Líně, zrušení vojenského újezdu Brdy a přípravy zákona o Národním parku Šumava. 

Hejtman také zmínil směřování spolupráce kraje se zahraničními regiony a pozval senátory na ekonomické sympozium, které se uskuteční koncem května v Plzni a na něž dorazí přes sto čínských podnikatelů.