Hejtman kraje mezi seniory a zdravotně postiženými

obrazek
24. dubna 2014 11:58, aktualizováno 11:02, Ivana Šiftová

Hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs společně se svým radním pro oblast sociálních věcí Zdeňkem Honzem navštívil domovy sociálních služeb a domovy pro seniory zřizované Plzeňským krajem.

Jejich první zastávkou byly domovy v okrese Tachov, konkrétně Centrum sociálních služeb Tachov, kam patří Domov pro seniory v Kurojedech, Panorama a Panenská.

Hejtman ocenil domácí prostředí pro klienty a profesionální přístup zaměstnanců.

Z Tachovska pokračovali do Domova pro osoby se zdravotním postižením v Milířích. Zařízení, které pečuje o klienty od 3 až do 40 let. Což je jediné zařízení Plzeňského kraje, které se stará o děti a mládež. Jedním bodem jednání tady byla i problematika investic. „Vnímám, jak je důležité vybudovat pro klienty bezbariérový vstup do současné jídelny, ale vše je bohužel otázkou financí“, poznamenal hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs.

Před svým návratem do Plzně navštívili představitelé Plzeňského kraje Centrum sociálních služeb v Domažlicích – objekty Baldovská a Břetislavova. Největší diskuse se týkala hospodaření a způsobu financování služeb. Hejtman se také zajímal o výše platů zaměstnanců, neboť si uvědomuje, že „práce v sociálních službách je velmi náročná a finančně nedoceněná“.

Fotogalerie: