Hejtman navštívil žáky 1. ZŠ v Plzni Bolevci

obrazek
15. října 2014 15:54, aktualizováno 14:54, Mgr. René Zeithaml

Velkým překvapením pro mnohé žáky 1. základní školy Plzeň, Západní 18 bylo ve středu 15. října 2014 bylo, když kolem půl osmé ráno viděli vcházet do budovy školy hejtmana Plzeňského kraje Václava Šlajse. Jeho cesta vedla nejprve k řediteli školy a poté také do vybraných tříd přímo na výuku.


Žáky 9.D prověřil hejtman ve znalostech o Plzeňském kraji.

Hejtman při setkání s ředitelem 1. ZŠ Radkem Dolenským dostal informace o počtech žáků školy, obsazenosti prvních tříd, ale také o technickém stavu a využití více než třicet let staré budovy v Plzni Bolevci. „Naše škola má v současné době 32 tříd a celkem 740 dětí. Velký nárůst jsme zaznamenali letos v prvních třídách, kde je 117 dětí rozděleno do pěti tříd. Tolik prvních tříd jsme dosud neměli," uvedl ředitel školy Radek Dolenský.


Třeťáci se rozpovídali o tom, kam jezdí v zimě lyžovat.


Třeťáky například zajímalo, jak se hejtmanovi líbí dělat hejtmana.

Po zahájení první vyučovací hodiny hejtman v doprovodu ředitele navštívil devátou třídu, která má rozšířenou výuku jazyků. Žáky ve třídě potrápil několika záludnými otázkami, které se týkaly počtu obyvatel kraje, města, ale také se dotazoval, kam jejich kroky budou směřovat po dokončení základní školy. „Studium jazyků v kombinaci s technickými obory je to, co v současné době zaměstnavatelé hledají. Na trhu práce je po technických oborech velká poptávka, tak dobře rozmyslete, kam po základní škole budete směřovat," doporučil hejtman deváťákům.


Žáci sedmé třídy při matematice.

Další třídou, kterou Václav Šlajs navštívil, byla 3.B. Tady bystří žáci znali například odpovědi na otázky: Kdo je premiér České republiky nebo jaké země s námi sousedí. Na závěr pozdravil sedmáky, konkrétně žáky 7.B., kde právě probíhala matematika. Ta podle slov dětí ve třídě není zrovna oblíbeným předmětem, zato na celé čáře vyhrává tělocvik nebo informatika, ale baví je také angličtina.


Zleva ředitel školy spolu s učitelkou matematiky a hejtmanem Plzeňského kraje při jeho návštěvě v 7.B.