Hejtman ocenil bezplatné dárce krve

obrazek
02. února 2015 17:09, aktualizováno 16:09, Bc. Eva Mertlová

Desítku bezplatných dárců krve z Plzeňského kraje ocenil v pondělí 2. února 2015 na krajském úřadě hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs. Mezi oceněnými byl také "rekordman" v bezplatném darování životodárné tekutiny, a to Jiří Čiháček z Klatov.

Oceněni byli vybraní dárci z transfuzních stanic Plzeňského kraje za dlouhodobé bezplatné darování krve a jejích složek. Největší počet odběrů krve a plazmy měl mezi přítomnými Jiří Čiháček, který byl u odběru 347krát. Jen o něco málo nižší počet - 330 odběrů má za sebou Václav Pikeš.

Hejtman dárcům poděkoval za jejich nezištnou pomoc a spolu s náměstkyní Zdeňkou Liškovou, radní Milenou Stárkovou a radním Jaroslavem Šobrem jim předal pamětní medaile hejtmana Plzeňského kraje a dárkový koš s regionálními potravinami. "Vaše záslužná činnost je neocenitelná, proto jsem rád, že jste tady a já vám mohu osobně poděkovat," řekl hejtman. Spolu s dárci pak debatoval na téma zdravotnictví, zmínil problematiku financování a také vzdělávání ve zdravotnictví.

Fotogalerie