Hejtman ocenil Šárku Škodovou - živnostnici roku Plzeňského kraje 2014

obrazek
01. prosince 2014 16:45, aktualizováno 15:45, Mgr. René Zeithaml

Šárka Škodová byla vyhlášena nejlepší živnostnicí roku Plzeňského kraje díky svému unikátnímu projektu pro vzdělávání nejmenších dětí. Úspěšnou podnikatelku 1. prosince 2014 také ocenil hejtman Plzeňského kraje Václav Šlajs.

Díky Šárce Škodové mohou rodiče a děti v regionu využívat unikátní metodu vzdělávání malých dětí s názvem "Play Wisely". „Jsme první, kteří v kraji pracují touto metodou. Dosud prošlo naší výukou téměř dvě stovky dětí," vysvětluje Šárka Škodová, která na krajský úřad dorazila se svým nejmladším potomkem Jáchymem. Metoda zvaná také "moudré hraní" je založena na výzkumech, které tvrdí, že 50% mozku dítěte je od narození dáno a druhou polovinu lze ovlivnit z vnějšku. „Metoda je vhodná nejen pro zdravé děti, ale také například pro děti autistické nebo děti hyperaktivní," říká podnikatelka, která v Plzni založila Klub chytrého hraní Rubikon, kde aplikuje zmíněnou metodu.

Ocenění živnostnice roku Plzeňského kraje získala Šárka Škodová v soutěži GE Money Bank Živnostník roku Plzeňského kraje 2014, kde uspěla v konkurenci 216 soutěžících. „Jsem velmi rád, že se mohu setkat s živnostnicí roku Plzeňského kraje, která se věnuje dětem. Náš kraj získal minulý týden ocenění Nejlepší místo pro život 2014, přičemž jednou z vysoce hodnocených oblastí byla péče o děti a mládež. Věřím, že i Vaše činnost k tomuto úspěchu přispěla," uvedl hejtman při setkání s podnikatelkou. Spolu s náměstkem Jiřím Stručkem, náměstkyní Zdeňkou Liškovou a radním Jaroslavem Šobrem pak hejtman popřál mladé mamince tří dětí hodně úspěchů v životě i podnikání.

Fotogalerie: