Hejtman přijal úspěšné házenkářky HC Plzeň

obrazek
27. května 2015 12:21, aktualizováno 11:21, Mgr. René Zeithaml

Vítězkám 1. ligy žen v házené, družstvu házenkářek HC Plzeň v úterý 26. května 2015 na krajském úřadě popřála k úspěchu celá Rada Plzeňského kraje v čele s hejtmanem Václavem Šlajsem.

Na krajském úřadě jsou nyní sportovci téměř jako doma, hned poté, co hejtman a radní přijali házenkářské mistry týmu Talent M.A.T. Plzeň a fotbalisty plzeňské Viktorky, ocenili také mladé házenkářky týmu HC Plzeň. Hejtman popřál děvčatům mnoho úspěchů a vyjádřil podporu ženské házené, která na rozdíl od výše zmíněných sportů nemá tak silnou pozici. „Sportovní vzory jsou pro mladé lidi důležité a těch ženských sportovních osobností je méně než mužských, takže věřím, že takové vzory najdou i mezi vámi," řekl hejtman Václav Šlajs.

Děvčata vyhrála 1. ligu žen v házené, podle trenérky Libuše Škvařilové jsou ovšem s vítězstvím spojené radosti i starosti. „Stále ještě zvažujeme přihlášku do Interligy, je to velký závazek," říká trenérka s tím, že družstvo má velmi úzký kádr a každé zranění může být velký problém. Povzbuzení dodal hráčkám na závěr hejtman a pochválil házenou v Plzni, která si podle něj drží vysokou úroveň. „Makejte, ať se udržíte, budeme vám držet palce," povzbudil mladé házenkářky Václav Šlajs.

Na rozhodnutí, zda budou dívky podávat přihlášku i do házenkářské Interligy, jim zbývá několik dní.

Fotogalerie: